Právě je 01 pro 2021, 15:10

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Výběr sestavy
PříspěvekNapsal: 23 lis 2009, 17:22 
Offline
Zelenáč

Registrován: 23 lis 2009, 17:06
Příspěvky: 9
Zdravim. Chtěl bych se zeptat na váš názor ohledně nové sestavy. Neplánuju nic drahýho, příde mi to celkem zbytečný.
Procesor: Uvažoval sem o tříjádru od AMD, prvně sem chtěl čtyřjádro ale pročetl sem si pár stránek a zjistil sem že 4 jádra stejně využije minimum her, ale zase si žíkám že by to možná nebylo do budoucna špatný, tak chci slyšet váš názor.
Co paměti? Mám koupit DDR3 nebo to k téhle levnější sestavě nemá smysl?
U grafické karty sem nejvíc na rozpacích, v cenové relaci 2500-3000 kč se mi zdá lepší ATi, ale ta zase nepodporuje Physx. Co myslíte? Jak myslíte že to bude konkrétně u M2?
Nakonec je taky možnost koupit si něktrou z konzolí buď X360 nebo PS3 ale to nevím, nevím.. :D
Co vaše názory :?:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Výběr sestavy
PříspěvekNapsal: 23 lis 2009, 18:47 
Offline
Contabile
Uživatelský avatar

Registrován: 20 úno 2009, 10:23
Příspěvky: 508
Konzolem PC nenahradíš... ;)
Je pravda že zatím 4 jádro moc her nevyužije ale za pár let už i čtyřjádro bude málo ;)
Tak když si koupíš třeba 4GB RAM tak klidně i to DDR2, stačí to a ceny sou pěkný :)
Já mám sice ATI ale radši bych volil ty nVidie... Jak říkáš, PhysX, který v Mafii II bude a celková podpora her, na nVidii to bývá lepší. Třeba GTA IV to snad ani na ATI neoptimalizovali, nešel model destrukce, blbly stíny ale to zas tak nepočítám, GTA IV a jeho nároky jsou zprasený.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Výběr sestavy
PříspěvekNapsal: 23 lis 2009, 19:04 
Offline
Zelenáč

Registrován: 23 lis 2009, 17:06
Příspěvky: 9
ok, takže ten procesor, radči to slabší čtyřjádro?... jinak s tou grafikou sem přemýšlel o Nvidii GTS 250 1GB DD3 pamětí. ??
S tou konzolí sem to myslel tak, že bych měl starej PC + konzoli. Ale to mě tolik neláká no.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Výběr sestavy
PříspěvekNapsal: 24 lis 2009, 08:19 
Offline
Caporegime
Uživatelský avatar

Registrován: 24 úno 2009, 08:17
Příspěvky: 488
Spíš GTX 260 (896 MB), to je rozhodně lepší grafárna (tu mám já :P). 3GB DDR3 RAM by bylo lepší jak 1. 1 GB někdy nestačí, ale záleží na tom, co budeš hrát...
Já mám 3 jádro AMD Phenom (2.8 GHz x 3) a nemůžu si zatím stěžovat. Nemá cenu si kupovat dražší 4-jádro, za pár let se bude zase kupovat novej kompl :D

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Výběr sestavy
PříspěvekNapsal: 24 lis 2009, 14:44 
Offline
Zelenáč

Registrován: 23 lis 2009, 17:06
Příspěvky: 9
to je mi jasný že GTX 260 je lepší :). Pročetl sem si pár fór a názory více uživatelů a většina doporučuje že na hraní pod rozlišení 1400x1050 je asi nejlepší GTS 250, potom už je to zbytečnný mrhání výkonu. NAvíc u toho tříjádra je možnost "otevřít" ještě další jádro kdyby něco.
Takže bych to viděl takhle:
Paměti: 4 GB RAM DDR2 800 - 1066 Mhz, CL 5
Zákl.Deska: gigabyte ma770-ud3
Graf.karta: Gainward GTS250 512MB DDR3
Procesor: AMD Phenom II X3 720
Celková ceno 8500 ,-
Co ty na to :?:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Výběr sestavy
PříspěvekNapsal: 24 lis 2009, 15:36 
Offline
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 20 úno 2009, 06:49
Příspěvky: 404
Bydliště: Prague
Já osobně bych šel radši do procáku od Intelu místo AMD, ale to už je věc názoru, pro mě byly vždycky spolehlivější. Vzal bych nějký core 2 duo ))
A rozhodně základovka od Gigabyte neni moc dobrá volba, koukni po Asus deskách (vlastní zkušenost, jak kvalita tak zpracování). Proč myslíš, že desky od Gigabyte dávaj do těch hotovejch sestav co vidíš všude v obchodních řetězcích typu Tesco apod... Protože jsou to levný sra*ky :DD

_________________
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Dříve pod nickem papa.cassanova


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Výběr sestavy
PříspěvekNapsal: 24 lis 2009, 15:41 
Offline
Zelenáč

Registrován: 23 lis 2009, 17:06
Příspěvky: 9
hmm, taky sem nad tím přemýšlel, ale některý hry nebo aplikace využijou už víc než 2 jádra a v těchto případech nemá oproti tříjádru moc šancí a takovejch případů bude bohužel čím dál víc..

EDIT: Gigayte sem chtěl vybrat protože to hodně doporučovali na fórech atd. nevím no..


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Výběr sestavy
PříspěvekNapsal: 24 lis 2009, 16:12 
Offline
Caporegime
Uživatelský avatar

Registrován: 24 úno 2009, 08:17
Příspěvky: 488
Intely jsou drahý, ber AMD. :D
RAMky si vyber spíš nějaké DDR3, bude to ještě trošku svižnější.

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Výběr sestavy
PříspěvekNapsal: 24 lis 2009, 16:16 
Offline
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 20 úno 2009, 06:49
Příspěvky: 404
Bydliště: Prague
-*-mafian-*-cz-*- píše:
Intely jsou drahý, ber AMD. :D
RAMky si vyber spíš nějaké DDR3, bude to ještě trošku svižnější.


Drahý ?? Záleží co je pro tebe drahý, ale za kvalitu se ale občas platí... Rozdíl mezi ddr II a III neni zas tak velkej a konečnym výsledku to ani nebude mít nějakej razantní rozdíl...

_________________
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Dříve pod nickem papa.cassanova


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Výběr sestavy
PříspěvekNapsal: 24 lis 2009, 20:09 
Offline
Zelenáč

Registrován: 23 lis 2009, 17:06
Příspěvky: 9
no právě, myslím že na tu sestavu stačí DDR II, navíc kvůli DDR III bych musel asi kupovat i dražší zákl. desku a už by to zase bylo o něco dražší...
Jinak k tomu AMD a Intel. Intel má taky moje sympatie ale v této cenové relaci vede AMD. Kdybych si kupoval procesor s cenou nad 4000,- tak si koupím Intel, konkrétně i5:)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Výběr sestavy
PříspěvekNapsal: 25 lis 2009, 00:18 
Offline
Contabile
Uživatelský avatar

Registrován: 20 úno 2009, 10:23
Příspěvky: 508
[quote="kovi"]Graf.karta: Gainward GTS250 512MB DDR3/quote]
Tak v případě této sestavy bych stejně šel do lepší grafiky, aspoň těch 800 cosi mb... Ono jako 512mb je už celkem málo, ikdyž zdaleka nezáleží jen na tomhle... Já mám ATI HD4870 GDDR5 a rači bych to teda vyměnil za nějakou starší 1GB, ta má právě těch 512mb.
Teda nemůžu si nějak stěžovat, většina nových her mi v pohodě jde na maximální (taky nezáleží jen na grafice, tím nový hry myslím třeba COD 6, NFS Shift, Batman AA... Takový GTA IV teda opravdu na max. nedám ale vím proč ;)) ale už vidím, že je to tak tak.
Taky ještě záleží na chladičích apod. třeba na procesor je lepší koupit lepší... Ale nevypadáš na to, že by si to nevěděl :)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Výběr sestavy
PříspěvekNapsal: 25 lis 2009, 11:50 
Offline
Zelenáč

Registrován: 23 lis 2009, 17:06
Příspěvky: 9
No v tom případě je tu možnost koupit GTS 250 1GB.
Nevím, 1GB paměti v mém rozlišení, co typicky hrávám, by využilo asi jedině to GTA,
taky sem nad ní přemýšlel, pročetl sem si pár diskuzí na zive.cz a většina psala že na menší rozlišení je 1GB zbytečnost tak fakt nevím.
Rozdíl mezi 1 GB verzí od Gainward a 512 MB od Gainward je asi 400,-
Ještě mě napadla jedna možnost, nechat si 3GB DDR2 co mám, a místo peněz za paměti si koupit GTX 260, ale nevím, jestli by ty 3 GB stačily :\


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Výběr sestavy
PříspěvekNapsal: 25 lis 2009, 16:47 
Offline
Contabile
Uživatelský avatar

Registrován: 20 úno 2009, 10:23
Příspěvky: 508
kovi píše:
Rozdíl mezi 1 GB verzí od Gainward a 512 MB od Gainward je asi 400,-
Ještě mě napadla jedna možnost, nechat si 3GB DDR2 co mám, a místo peněz za paměti si koupit GTX 260, ale nevím, jestli by ty 3 GB stačily :\

Nevíš jestli by 3GB stačili? No stačili, krásně... Zatím bych radši koupil tu lepší grafiku, 3GB je zatím celkem dost. Je pravda že máš možná menší rozlišení ale za chvilu ti už ani to staičt nebude, 3GB RA pořád mají nějakou rezervu.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Výběr sestavy
PříspěvekNapsal: 25 lis 2009, 17:07 
Offline
Zelenáč

Registrován: 23 lis 2009, 17:06
Příspěvky: 9
Ok, a nevadí že sou to jen DDR2 667 nebo 400 Mhz? teď si nejsem stoprocentně jistej, jaký mám v tom verglu daný :lol:
Pkud by to šlo takhle tak by mě to ve finále s tou GTX 260 vyšlo ještě o něco levnněji než sem mylsleL, takže to by byla pohoda :)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Výběr sestavy
PříspěvekNapsal: 25 lis 2009, 17:36 
Offline
Sgarrista
Uživatelský avatar

Registrován: 20 úno 2009, 00:10
Příspěvky: 235
Ono, je přecejenom lepší, když RAM pracuje ve dvojicích, takže radši už 4 GB než 3 (každopádně doporučuju 2 GB, bohatě stačí), ale to závisí i na Windowsech....

_________________
Obrázek
Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Výběr sestavy
PříspěvekNapsal: 25 lis 2009, 21:57 
Offline
Zelenáč

Registrován: 23 lis 2009, 17:06
Příspěvky: 9
o to bych strach neměl, mám 2x 1GB + 2x 512 MB :)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
MafiaFrum na facebooku http://mafia-forever.wz.cz - esk fan strnky o he Mafia mafia.czech-games.net
Powered by phpBB © 2009 - 2020

blackLevel designed by GrafsS, modified by JohnZ
Logo Design by papa.cassanova
Administrator JohnZ

Český překlad – phpBB.cz



Získejte registraci domén s tld .online, .space, .store, .tech zdarma!
Stačí si k jedné z těchto domén vybrat hosting Plus nebo Mega a registraci domény od nás dostanete za 0 Kč!
Objednat