Právě je 28 bře 2024, 20:17

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 42 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Mafia II - O vysokých očekáváních a chování vydavatele
PříspěvekNapsal: 11 zář 2010, 11:35 
Offline
Veterán

Registrován: 21 úno 2009, 16:52
Příspěvky: 299
Nedávno jsem sliboval, že o Mafii 2 napíši článek, tak tady je. Uvítám pochvalu i jakoukoliv konstruktivní kritiku. Původně jsem sliboval, že článků bude více a v těch dalších se budu věnovat tomu, proč se mi hra vlastně nelíbí, jak to vidím s touto značkou dále a pak jsem také plánoval detailní článek o tom, co všechno ve hře nakonec není. Bohužel mi ale zničeho nic došel dech. Na hru totiž dost často myslím, aniž bych chtěl, a pak mám akorát tak blbou náladu, takže už nemám potřebu se z toho nějak "vypsat". Takže alespoň prozatím žádné další články nečekejte, omlouvám se za sliby a děkuji za přízeň ;)

ČLÁNEK JSEM AKTUALIZOVAL O NĚKOLIK DALŠÍCH DROBNOSTÍ, KTERÉ JSEM OZNAČIL ČERVENOU BARVOU ;)


Mafia II - O vysokých očekáváních a chování vydavatele



Důvody vysokých očekávání


Myslím, že důvody opravdu extrémně vysokých očekávání fanoušků jsou každému úplně jasné, přesto si je dovolím zrekapitulovat:



1) Vysoká kvalita prvního dílu


První díl byl doslova a do písmene revoluční a v době vydání (2002) s ním ještě poměrně neznámé české vývojářské studio Illusion Softworks, které do té doby vydalo pouze jednu úspěšnou hru Hidden and Dangerous, udělalo velikou díru do světa. Vynikající příběh s ještě lepší prezentací v podobě perfektních cutscén, velmi realistické a autentické prostředí amerického velkoměsta zasazeného do období 30. let minulého století, neuvěřitelný smysl pro detail, precizní jízdní model, správná mafiánská atmosféra, jedinečné charaktery, dobová a "kulervoucí" hudba a v neposlední řadě také nebývale kvalitní lokalizace (tedy v případě české verze). Tím vším hra vynikala nad tehdejší konkurencí a v některých aspektech dle mého názoru nebyla překonána dodnes. Nejúžasnější na tom všem je fakt, že hru Illusion Softworks dokázalo dokončit za pouhé 4 roky (a to hra ještě vyšla o 2 roky později, než měla - díkybohu) v opravdu nízkém počtu vývojářů. Těch bylo zpočátku zhruba deset a na konci vývoje třicet.


2) Stejní lidé


Drtivá většina vývojářů, kteří se podepsali na vývoji první Mafie, se přesunulo k vývoji druhého dílu. To přece nemohlo dopadnout špatně!


3) Velmi dlouhý vývoj


Další velmi důležitý faktor, který ovlivnil naše strašně vysoká očekávání. Čím déle je hra ve vývoji, tím víc si od ní hráči slibují (výjimkou je snad jen Duke Nukem Forever :), což je naprosto přirozená věc. A když se na Mafii II čekalo tak strašně dlouho, až na pár skeptiků téměř každý čekal takřka dokonalou hru s kvalitou minimálně srovnatelnou k prvnímu dílu.


4) Sliby, chyby


Od srpna 2007, kdy byla Mafia II poprvé oficiálně přestavena světu, jsme z úst vývojářů a komunitních manažerů slýchali opravdu velkohubá prohlášení o tom, jaká bude Mafia II bomba a mnohonásobně lepší hra než první díl, dále sliby o tom, co všechno ve hře bude (o tom velmi detailně v poslední části článku) a v neposlední řadě nás T2 zásobovalo famózními trailery a gameplayi, z nichž se do hry dostala nakonec sotva třetina obsahu - ať už jde o herní prvky a možnosti, mise a nebo dokonce cutscény (na zadním obalu hry jsou dokonce 2 screenshoty z misí, které se ve finálním produktu vůbec nenacházejí, což už je vyložená provokace). Slovy Dana Vávry: "Všechno bude v podstatě stejné jako u prvního dílu - jenom asi tak desetkrát lepší".


Tři roky čekání a utrpení


Těmi třemi roky čekání a utrpení (od ohlášení hry až po její vydání) mám samozřejmě kromě samotného téměř nekonečného čekání na naše vymodlené pokračování Mafie především odporné, arogantní, sobecké a mnohdy (tedy téměř vždy) až stupidní chování a jednání ze strany vydavatele, kterému jsme po celou dobu mohli jen bezmocně přihlížet a vše si nechat líbit. Ale který fanoušek jedničky by to nevydržel, když na konci toho všeho na něj měla čekat jedna z nejlepších her všech dob! Pojďme se tedy podívat, čím vším nám naše milované Take Two po celou to dobu ještě více znepříjemňovalo již tak velmi vyčerpávající čekání:

1) Reklamní kampaň

Vydavatel hry měl kromě systematického znehodnocování a ořezávání hry (což zvládlo vskutku na výbornou!) na starosti už jen reklamní kampaň s jednoznačným cílem: celé tři roky zásobovat fanoušky dostatečně velkým množstvím informačních či jiných materiálů, aby jim bylo neustále připomínáno, z jakého že to důvodu vlastně na Mafia II tak dlouho čekají. To však Take Two absolutně nezvládlo. Tím samozřejmě nechci říct, že by toho snad ukázali málo a od hry nás nějak odrazovalo, právě naopak! Problém je jinde. Komunitní manažeři nedokázali rozložit uvolňování nových propagačních materiálů tak nějak rovnoměrně. Když opomenu poslední půl rok, během kterého se nenašel snad ani týden, kdy by se něco zajímavého neobjevilo, předchozí dva roky by se daly označit doslova za informační poušť a pustinu. Několik měsíců se nic nedělo - pokud tedy nepočítám nepravidelné vypouštění v drtivé většině skutečně odporných artworků - a fanoušci nadávali a nadávali. Pak se uskutečnila nějaká velkolepá prezentace pro novináře či byla hra ukázána na nějaké z herních veletrhů, odkud se k nám dostalo tolik materiálů, že redaktoři websitů nestačili psát a fanoušci číst. A pak zas několik měsíců nic a pak opět nějaká akce. A takhle pořád dokola až zhruba do jara tohoto roku. I přesto se ale paradoxně Take Two, potažmo 2K Czech podařilo fanouškům vyslepičit mnoho spoilerů na příběh a ukázat bez nadsázky minimálně třetinu hry. Bravo!


2) Webové stránky


Spravování (resp. nespravování) oficiálních webových stránek 2K Czech a hry je kapitolou samo pro sebe, takže ačkoliv toto téma spadá do reklamní kampaně, rozhodl jsem se mu věnovat zvláštní odstavec. Přestože jsme se vzniku oficiálních webových stránek hry a jejích vývojářů 2K Czech dočkali v podstatě hned po ohlášení hry, během těch tří let na webu 2K Czech neproběhla ani jedna jediná pořádná obsahová aktualizace a i nepříliš zasvěcený člověk by dokázal z fleku říct mnohem více informací, než kolik se jich dočtete tam. Ovšem ani stránky samotné hry na tom o mnoho lépe, kromě videí a screenshotů tam toho příliš nenaleznete, tudíž dle mého názoru představuje každá druhá fanstránka či blog daleko hodnotnější zdroj informací.


3) Zapírat, zapírat, zapírat


Ačkoliv Take Two v posledních měsících před vydání otevřeně přiznávalo, co všechno ve hře není (ovšem jen málokdy káplo božskou, že ta či ona věc původně ve hře byla), lží a především nepřesných informací jsme od nich slýchávali víc než dost. Tak například jsme se jednou dozvěděli, že ve hře je okolo 200 licencovaných písní, ovšem o pár dní později jich bylo 120. Aut bylo více než 50 a poté 70. A takhle to bylo i s dalšími sto věcmi. Nemyslím si, že by tohle bylo úmyslné lhaní, komunitní manažeři v tom měli zkrátka pořádný bordel. Co však za naprosto průhledné lhaní a zapírání považovat lze, byla kupříkladu reakce Jacka Scaliciho na téma zbraně na blízko. Scalici se totiž nechal na oficiálním fóru slyšet, že ty ve hře nikdy nebyly, ačkoliv nám je před rokem 2K Czech ukázalo při příležitosti prezentace Mafie II na GDS 09 a jeden šikovný módař je dokonce vytáhnul ze zdrojového kódu dema a screenshoty nahodil právě na fórum. Takhle otevřeně dělat z lidí debily, to jsem snad ještě neviděl! A pokud se náhodou rozhodnete dotázat se na oficiálním fóru, proč je hra tak osekaná, dočkáte se buď odpovědi typu:"Vždyť ta hra je skvělá! Nezkoumejte složky hry a hrajte!" nebo některý z moderátorů či adminů Váš topic zavře.


4) Serem na vás, vždyť jste z Česka


Ačkoliv se vydavatel hry zachoval jako ta největší svině ke všem fanouškům, ti čeští to odnesli bezesporu nejvíc. Tak začněme kupříkladu tím, že jsme se za celou dobu nedočkali možnosti nastavit si webovky hry a firmy do našeho rodného jazyka, což je podle mě opravdu ostuda. Vždyť i kupříkladu stránky polského Zaklínače disponují českou verzí, tak proč tomu tak nemůže být i u původně české hry? To je vážně takový problém těch pár vět přeložit? Ne, není. To se nám zkrátka a dobře jenom někdo vysral na hlavu. Též jsme na ukázky české lokalizace jako jediní museli čekat až do téměř samotného vydání hry, přitom v ostatních jazykových verzích byla hra ukázána již před třemi lety v prvním traileru.
Také jsme museli mnoho měsíců čekat, než se Take Two uráčí uvolnit nějaké reklamní předměty s logem hry do soutěží pro české hráče, ačkoliv v jiných zemích jich v tu dobu proběhlo již několik. Tomu říkám "fair play".
Dalším podrazem na české fanoušky bylo zrušení sběratelské PC verze hry a následné oznámení, že sběratelské edice verzí konzolových nebudou obsahovat českou lokalizaci. Tento krok je zcela nepochopitelný sám o sobě, natož když přihlédneme k tomu, že v takové Belgii, Nizozemí a Lucembursku sběratelskou PC verzi bez problému seženete, i když tyto země představují mnohem menší kupní sílu než Česká republika.
A nyní se dostáváme k poslední záležitosti. Take Two si totiž nedalo pokoj ani po vydání hry a opět muselo dát fanouškům z Česka najevo, že pro něj nic neznamenají. Na několika místech v Česku probíhaly půlnoční prodeje a několik tisíc věrných fanoušků vydrželo čekat dlouhé hodiny na dešti a následně ve frontách (já se naštěstí nezúčastnil), aby si hru mohli zahrát jako jedni z prvních v Evropě. Když ale celý natěšení přišli domů, s hrůzou zjistili, že čeština ve hře není aktivována, ta byla na Steamu zprovozněna až v pozdních odpoledních hodinách. Samozřejmě ti, kteří se hru rozhodli Take Two nepodpořit a hru stáhnout (dobře jste udělali), hráli v češtině už 3 dny před vydáním. To vše nakonec završila další velká podpásovka, tentokrát "pouze" pro PS3 hráče. Hra totiž na této platformě vypadá suverénně nejhůř, a tak se k této verzi hry vydavatel rozhodl zdarma uvolnit exkluzivní DLC Betrayal of Jimmy. Ovšem ti čeští hráči se samozřejmě nedočkali, v obalu hry se totiž žádný kód pro stáhnutí DLCčka ze Steamu nenacházel. Nejsem si vůbec jist, jestli byla vůbec alespoň po těch dvou týdnech tato obrovská chyba napravena. Ale dost o tom pochybuji, protože jsem nikde nenarazil na nějaké oficiální prohlášení ze strany vydavatele nebo českého distributora. Dále si lidé, kteří legálně pořizovali první multiplatformní placené DLC Jimmyho Vendetta, stěžují na nekompatibilitu s českou verzí hry (minimálně u Xboxu), takže DLC nemohou vůbec spustit. Až po 4 dnech od jeho vydání jsme se dočkali oficiálního vyjádření Cenegy, která ovšem pouze sděluje, že zatím netuší, co s tím má dělat. Opravdu nevím, kdo v těchto případech pochybil, ale i kdyby to byla opravdu chyba Cenegy, Take Two si to mělo pohlídat.
Tohle všechno jsou jasné důkazy toho, že pokud daná země nepředstavuje pořádný balík peněz, je vydavateli absolutně ukradená. Myslím ale (nebo spíše naivně doufám), že s touto velmi krátkozrakou politikou Take Two jednoho krásného dne narazí, protože jak se říká: "Na každou svini se někde vaří voda."


Můj názor na druhou Mafii


Pokud bych měl hodnocení druhé Mafie shrnout do pár vět, řekl bych to asi takto: Mafia II je dobrá hra, která trestuhodně nevyužila svůj potenciál stát se opravdovou herní legendou a ani zdaleka nedosahuje kvalit prvního dílu. Kvůli nepochopitelně dlouhému vývoji a také ještě méně pochopitelnému chování ze strany vydavatele k nám po 8 letech únavného čekání dorazila zkrátka jen dobrá hra, od které se čekalo mnohem, mnohem víc. Je to hra s úžasnou grafikou, atmosférou a smyslem pro detail, ovšem s mnoha chybami a nedostatky a ostudně malým obsahem. Tam, kde měla i přes všechny škrty excelovat nejvíce (příběh), akorát tak zklamala. Mafia II není GTA, ale určitě to není ani Mafia. Za svůj život jsem hrál hodně daleko horších, ale bohužel i mnoho daleko lepších her. Na Mafii II se zkrátka za pár let zapomene a my budeme s láskou i nadále vzpomínat pouze na díl první.


Na závěr


A na úplný závěr si neodpustím jednu věc. Nehodlám sice nikoho nabádat k tomu, aby si základní hru stahoval (ačkoliv já upřímně lituji každé koruny, o kterou jsem Take Two obohatil), ale apeluji na Vás, abyste se sebou nenechali i nadále vyjebávat a necpali Take Two další peníze za DLC! Zaprvé jejich obsah měl být naprosto prokazatelně již v původní hře a zadruhé si to za svoje chování a jednání nezaslouží! Pokud máte alespoň trochu zdravého rozumu, DLC kupovat nebudete.


Jakub "Sady" Sadecký

_________________
Pěkně teplý jméno.


Naposledy upravil Sady dne 21 zář 2010, 17:37, celkově upraveno 3

Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Můj článek o Mafii II - první část
PříspěvekNapsal: 11 zář 2010, 21:34 
Offline
Picciotto

Registrován: 29 srp 2010, 11:32
Příspěvky: 65
Hezky napsaný. V několika věcech s tebou souhlasím je vidět že neječíš naprázdno ale hledáš si informace. Si dobrej Sady. Na druhou stranu drž se kritiky jde ti to dobře a opravdu objektivně až po poslední odstavec. Nabádáš tam lidi aby si něco nekupovali to není kritika to už je nucení tvého názoru. Říkám ti to jen proto že už jsem se s dobrými kritiky setkal a oni opravdu nikdy neřeknou že je něco sračka a nikdo by se na to neměl dívat. Ani když si to sami myslí. Pokud by to udělali byli pouze bulvární chudáčci co neumějí vyjádřit svůj názor slušně.
Ty máš ale dobře našlápnuto těším se na dašlí díl. Určitě můj příspěvek neber špatně. Chápu o co ti jde a držím ti v tom palce. Nicméně to že si to přečte komunita lidí kteří tento problém s tebou sdílí asi k ničemu nepovede. Chtělo by to abys to vyvěsil na Steam forech a na 2K forech v jejich jazyce. Vím že je to otrava ale jak se říká...kam nemůže slunce...;)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Můj článek o Mafii II - první část
PříspěvekNapsal: 11 zář 2010, 22:11 
Offline
Sgarrista

Registrován: 13 srp 2010, 17:33
Příspěvky: 109
výborně napsaný...nechtěl by to někdo kdo umí anglicky, přeložit do aj a dát na 2k forum, :lol: :?:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Můj článek o Mafii II - první část
PříspěvekNapsal: 11 zář 2010, 23:01 
Offline
Veterán

Registrován: 21 úno 2009, 16:52
Příspěvky: 299
mazadlo píše:
Hezky napsaný. V několika věcech s tebou souhlasím je vidět že neječíš naprázdno ale hledáš si informace. Si dobrej Sady. Na druhou stranu drž se kritiky jde ti to dobře a opravdu objektivně až po poslední odstavec. Nabádáš tam lidi aby si něco nekupovali to není kritika to už je nucení tvého názoru. Říkám ti to jen proto že už jsem se s dobrými kritiky setkal a oni opravdu nikdy neřeknou že je něco sračka a nikdo by se na to neměl dívat. Ani když si to sami myslí. Pokud by to udělali byli pouze bulvární chudáčci co neumějí vyjádřit svůj názor slušně.
Ty máš ale dobře našlápnuto těším se na dašlí díl. Určitě můj příspěvek neber špatně. Chápu o co ti jde a držím ti v tom palce. Nicméně to že si to přečte komunita lidí kteří tento problém s tebou sdílí asi k ničemu nepovede. Chtělo by to abys to vyvěsil na Steam forech a na 2K forech v jejich jazyce. Vím že je to otrava ale jak se říká...kam nemůže slunce...;)

Díky za pochvalu i konstruktivní kritiku. Bylo mi jasný, že ne každýmu se bude poslední odstavec líbit (resp. těm, kteří se hry zastávají, mezi něž bezpochyby patříš), ale něco takovýho zkrátka nikdy nemůže být zcela objektivní, když se jedná o moje dojmy a pocity ;) Každopádně určitě nesouhlasím, že by šlo o "nucení mého zájmu", jen se zkrátka snažím lidem otevřít oči ;) Jo a do ENG to fakt překládat nebudu :-D Na to nemám ani zkušenosti, ani náladu a chuť. Stejně by mi to TAke Two smazalo a nebo by mi zamknulo topic ;) Také si nemyslím, že by můj článek na fóru neměl význam a k ničemu nevedl, podle mě někteří příznivce M2 a T2 po přečtení tohoto článku snad změní názor alespoň na T2, když už ne na M2. Ale i tak ještě jednou dík za konstruktivní kritiku, tvůj příspěvek špatně určitě neberu, neboj ;)
n.u.r.v. píše:
výborně napsaný...nechtěl by to někdo kdo umí anglicky, přeložit do aj a dát na 2k forum, :lol: :?:

Díky ;) No jak říkám, podle mě to nebude mít žádný smysl :-D Ale kdyby se do toho někomu chtělo a dal mi aspoň vědět, tak není problém :-D

_________________
Pěkně teplý jméno.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Můj článek o Mafii II - první část
PříspěvekNapsal: 11 zář 2010, 23:10 
Offline
Picciotto

Registrován: 29 srp 2010, 11:32
Příspěvky: 65
Sady: To je dobře ;) je vidět že jsi moudrý fanoušek.Něco málo ke mě. Může to vypadat že se zastávám hry nebo tak ale není to tak. Po dohrání hry jsem měl stejné pocity jako ty. Já spíš doufám že se to nějakou cestou spraví a nakonec se objeví mafie ,,legálně" tak jak měla být. Jsem ochotný za to něco připlatit protože jsem stejný fanda mafie jedničky jako ty. Nicméně znusen tím jak vyšla , jak vypadá a tak dále jsem také to se neboj. Jen já nekritizuji ale hledám nějaké vysvětlení kterým se lze uklidnit ;) Je to takový pravý český alibismus. Nakonec zastávám názor že nikdy za to nemůže jednotlivec nebo ta první černá ovce na kterou se prstem ukáže. Podle mě podíl na tom jak mafie vypadá nesou i čeští vývojáři protože kdyby nechtěli aby tak vypadala tak by hru prostě nevydali a nebo by alespoň nějakým zpsůobem dali vědět. No jo ale to asi nikdy nezjistíme každopádně Mafia 1 je jen jedna :)))


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Můj článek o Mafii II - první část
PříspěvekNapsal: 12 zář 2010, 00:01 
Offline
Sgarrista

Registrován: 13 srp 2010, 17:33
Příspěvky: 109
čeští vývojáři musí dělat to co jim řekne jejich zaměstnavatel 2k a t2...my jsme to měli dobře vymyšlení, ale pak přišel velký šef 2k/t2 a začal škrtat tak aby co nejvíc bylo v dlc na kterých se dá vydělat...

těm kterým se to nelíbilo odešli (viz Dan Vávra a podstatná část týmu ILS (většina odešla do nového "českého" studia "Vatra", které patří pod KUJU...) a zbytek co potřeboval práci, popř. jim na mafii tak nezáleželo, tak zůstali...


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Můj článek o Mafii II - první část
PříspěvekNapsal: 12 zář 2010, 01:59 
Offline
Picciotto

Registrován: 12 zář 2010, 01:49
Příspěvky: 18
mazadlo píše:
Podle mě podíl na tom jak mafie vypadá nesou i čeští vývojáři protože kdyby nechtěli aby tak vypadala tak by hru prostě nevydali a nebo by alespoň nějakým zpsůobem dali vědět.


Vzpomeň si na Vietcong 2, potkal ho stejný osud. První díl víceméně revoluční počin,druhý díl nedoknčená hra,vydána na příkaz. Ti to ale měli ještě tvrdší, vydavatel jim dal ultimatum-buď hru vydáte do x měsíců ,nebo přestáváme financovat vývoj.

S obsahem článku se vícemnéě ztotožňuji a v otázce DLC jsem zastánce stejného názoru- NEKUPOVAT!! Nechápa,jak tolik očekávanou hru mojli tak nehorázně osekat a vydavat ve velmi směšném stavu. Mně to připadá,jako by to někdo měsíc před vydáním osekal ještě více než to osekávali poslední roky. V kodu hry je tolik věcí,na obalu jsou obrázky z odstraněné mise a určitě by se našly i další důkazy. Opravdu si myslí,že my,hráči, jsme tak hloupí 8-) .


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Můj článek o Mafii II - první část
PříspěvekNapsal: 12 zář 2010, 11:13 
Offline
Picciotto

Registrován: 29 srp 2010, 11:32
Příspěvky: 65
No nevím nesouhlasím s tím . Nejsem žádnej právník 2k ale pokud jsou vydavatelem a všechno to platí pak je asi logické že určují datum vydání. Nemyslím si ale že to nějak koresponduje s tím co se s hrou stalo. Podle mě se o stahovatelném obsahu museli bavit již při podepisování smlouvy s 2k czech. To jak hra vypadá možná zapřičínilo odchod lií které známe, nicméně nemyslím si že 2k czcech maj čistý triko. TO jak hra vypadá podle mě někteří z nich věděli už dávno předtím než my jsme nějakou krabici s hrou dostali.
Mimochodem když do něčeho budete cpát peníze bude vás zajímat pouze to jak je vydělat zpátky ať budete jakkoliv šlechetní. V tomto případě nemůžete vydavateli hry mít nic za zlé. Tohle je totži jeho práce ...byznys. Narvat do něčeho peníze a vydělat pokud možno závratně víc než do toho narvat. Tohle není charita :shock:

Můj názor koresponduje se Sadyho názorem jen si nemyslím že vše je tak jednoduché a dá se říct: 2k jsou ču****i a pojebali nám hru....;)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Můj článek o Mafii II - první část
PříspěvekNapsal: 12 zář 2010, 12:04 
Offline
Sgarrista

Registrován: 13 srp 2010, 17:33
Příspěvky: 109
Někde tu bylo video S Kolářem, kde tvrdí, že měli výborný scénář od Vávry a později (snad rok 2009) tam přišel ten Američan z 2k a scénář zamerikoval (ano-toto Kolář opravdu řekl-samo že to vychvaloval)...myslím že to byl zlom a Vávra odešel a v Mafii sezačalo měnit a škrtat


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Můj článek o Mafii II - první část
PříspěvekNapsal: 12 zář 2010, 12:35 
Offline
Veterán

Registrován: 21 úno 2009, 16:52
Příspěvky: 299
mazadlo píše:
No nevím nesouhlasím s tím . Nejsem žádnej právník 2k ale pokud jsou vydavatelem a všechno to platí pak je asi logické že určují datum vydání. Nemyslím si ale že to nějak koresponduje s tím co se s hrou stalo. Podle mě se o stahovatelném obsahu museli bavit již při podepisování smlouvy s 2k czech. To jak hra vypadá možná zapřičínilo odchod lií které známe, nicméně nemyslím si že 2k czcech maj čistý triko. TO jak hra vypadá podle mě někteří z nich věděli už dávno předtím než my jsme nějakou krabici s hrou dostali.
Mimochodem když do něčeho budete cpát peníze bude vás zajímat pouze to jak je vydělat zpátky ať budete jakkoliv šlechetní. V tomto případě nemůžete vydavateli hry mít nic za zlé. Tohle je totži jeho práce ...byznys. Narvat do něčeho peníze a vydělat pokud možno závratně víc než do toho narvat. Tohle není charita :shock:

Můj názor koresponduje se Sadyho názorem jen si nemyslím že vše je tak jednoduché a dá se říct: 2k jsou ču****i a pojebali nám hru....;)

Tvůj názor ti brát nebudu, ale alespoň prosímtě neříkej, že tvůj názor koresponduje s tím mým, když to tak absolutně není ;)

_________________
Pěkně teplý jméno.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Můj článek o Mafii II - první část
PříspěvekNapsal: 12 zář 2010, 12:41 
Offline
Picciotto

Registrován: 12 zář 2010, 01:49
Příspěvky: 18
Mazadlo, podívej se třeba na politiku takového Blizzardu. Tady jednoduše vzali to nejlepší,co se v České republice vyrobilo, a pouze na tom chtěli vydělat. Je jim jedno,zda tu hru pojebají. Chápu,že je to dnešní trend, ale nemálo je z toho citít- pozor jsme Američané a vše nám bude patřit,sereme na kvalitu hlavně,at je to podle nás. Nevěřím tomu,že by bez jejich zásahu neměla hra prodejní úspěchy, spíše by to bylo ještě naopak. Hodně lidi si hru stáhlo,vyzkoušelo a usoudilo,že za tohle své peníze nedají, a oprávněně.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Můj článek o Mafii II - první část
PříspěvekNapsal: 12 zář 2010, 13:35 
Offline
Picciotto

Registrován: 29 srp 2010, 11:32
Příspěvky: 65
Promiň ale srovnávat 2k s Blizzardem je jako nebe a dudy. Blizzard vydává málo her ale vylazených na sto procent. Takhle ale funguje odjakživa a nutno podotknout že Blizzard začal jako malé studio a skončil jako obrovská vydavatelská firma nyní například online skvost WOW. Na to 2k nemá ani zdaleka.
To je trochu jako prorovnávat značku Chrysler se Škodovkou :D no nevím no.

Sady mám stejný názor jako ty nebyl obsažen v tom příspěvku.

Já jsem chtěl jen podotknout že z rozhovorů s Kolářem jsem já usoudil že v 2k czech se přinejmenším také stalo několik špatných věcí. Například pan Kolář jednou mluví o jabkách a podruhé o hruškách a pořád dokola. Takže tak víc bych to nepitval nepotřebuji mít pravdu protože vím že jí nemám :D :D


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Můj článek o Mafii II - první část
PříspěvekNapsal: 12 zář 2010, 13:38 
Offline
Picciotto

Registrován: 12 zář 2010, 01:49
Příspěvky: 18
Tady to nikdo nesrovnával, jen jsem poukazoval na to, že se finance vrátí, ikdyž se to neodflákne,chápeme? 8-)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Můj článek o Mafii II - první část
PříspěvekNapsal: 12 zář 2010, 14:17 
Offline
Picciotto

Registrován: 29 srp 2010, 11:32
Příspěvky: 65
Já vím jak si to myslel ale Blizzard svou značkou zaručuje že hra od nich je 100%
2K svou značkou nezaručuje nic :D tedy teď už jo...hromadu DLC


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Můj článek o Mafii II - první část
PříspěvekNapsal: 12 zář 2010, 15:08 
Offline
Picciotto

Registrován: 12 zář 2010, 01:49
Příspěvky: 18
Tak tak :FUCK:. Nový Top Spin bude obsahovat 2 tenisty, jeden kurt a jeden set,zbytek budou DLC :lol:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Můj článek o Mafii II - první část
PříspěvekNapsal: 12 zář 2010, 15:48 
Offline
Picciotto

Registrován: 29 srp 2010, 11:32
Příspěvky: 65
Nebude tam antuka a tenista bude nahej všechno vyjdep ozději těsším se hlavně na DLC tenisky s bílýma ponožkama pod kolena :D :D :D


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Můj článek o Mafii II - první část
PříspěvekNapsal: 12 zář 2010, 20:47 
Offline
Picciotto
Uživatelský avatar

Registrován: 20 úno 2009, 21:25
Příspěvky: 30
Bydliště: Doma, kde jinde bych asi bydlel?
Tak já se tedy také vyjádřím. Članek jsem ti chválil už na qipu, je zajímavé, co se z původně recenze vyklubalo :). Je to výborné, zajímavé, dobře se to čte a hlavně to ukazuje věci v takovém světle, jakém skutečně jsou. Jen se mi moc nelíbí ten poslední odstavec, ale to už jsem ti taky říkal. Škoda, že to nešlo dát na ten Eurogamer.

Jinak, byla zde zmínka o tom, že Blizzard je jednička a jeho hry jsou vymazleny na 100%. Já osobně si myslím, že tomu tak není, hlavně v poslední době. Týká se to hlavně WoW a jeho datadisků, které kvalitu hry podstatně snížili, a to jen pro to, aby zjednodušením základních konceptů nalákali více lidí.

_________________
I love Mafia. You love Mafia. We love Mafia. And never otherwise.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Můj článek o Mafii II - první část
PříspěvekNapsal: 13 zář 2010, 21:43 
Offline
Picciotto

Registrován: 29 srp 2010, 13:55
Příspěvky: 60
Moc pěkně napsané. Především souhlasím s bodem 4 a posledním odstavcem. Mám stejné pocity jako ty. Taky mne žere to, že jsem do hry dala peníze. A DLC už beru jako zaplacená, takže žádná další platba nebude. :!:

mazadlo píše:
... Podle mě se o stahovatelném obsahu museli bavit již při podepisování smlouvy s 2k czech. ...


V této době, o které píšeš, snad DLC neexistovala. To až teď je velké boom, co se s tím snaží z lidí vycucat i poslední korunu. Nezapomeň, že to ještě není tak dávno, kdy tu lidi měli připojení k internetu přes pevnou linku. ;)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Můj článek o Mafii II - první část
PříspěvekNapsal: 13 zář 2010, 21:50 
Offline
Veterán

Registrován: 21 úno 2009, 16:52
Příspěvky: 299
zelmi píše:
Moc pěkně napsané. Především souhlasím s bodem 4 a posledním odstavcem. Mám stejné pocity jako ty. Taky mne žere to, že jsem do hry dala peníze. A DLC už beru jako zaplacená, takže žádná další platba nebude. :!:

mazadlo píše:
... Podle mě se o stahovatelném obsahu museli bavit již při podepisování smlouvy s 2k czech. ...


V této době, o které píšeš, snad DLC neexistovala. To až teď je velké boom, co se s tím snaží z lidí vycucat i poslední korunu. Nezapomeň, že to ještě není tak dávno, kdy tu lidi měli připojení k internetu přes pevnou linku. ;)

Přesně tak, Mazadlo je úplně mimo obraz. Doteď jsem jeho prapodivný názor respektoval, ale začíná mě to štvát :-D

_________________
Pěkně teplý jméno.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Můj článek o Mafii II - první část
PříspěvekNapsal: 13 zář 2010, 22:46 
Offline
Picciotto

Registrován: 29 srp 2010, 11:32
Příspěvky: 65
Každej Sady holt není geniální jak ty no.

Já mám jen svůj názor pokud by to nechtěli takhle dojebat nemuseli to dodělávat pod 2K mohli se na to vysrat. POsrali tu hru a zklamali hodně lidí. Někdo si obhajuje 2K czcech a já zas říkám je mi to jedno....ta hra je polotovar a vyjela z továrny 2K a 2K czcech pro mě jsou všichni stejní.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 42 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
MafiaFrum na facebooku http://mafia-forever.wz.cz - esk fan strnky o he Mafia mafia.czech-games.net
Powered by phpBB © 2009 - 2020

blackLevel designed by GrafsS, modified by JohnZ
Logo Design by papa.cassanova
Administrator JohnZ

Český překlad – phpBB.cz