Právě je 28 bře 2024, 16:10

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Názor na M2
PříspěvekNapsal: 01 úno 2011, 12:51 
Offline
Caporegime
Uživatelský avatar

Registrován: 24 úno 2009, 08:17
Příspěvky: 488
Rozhodl jsem se sepsat (jako už několik lidí tady na fóru) svůj názor na hru v jednom topicu - budu se snažit co nejméně používat vulgarismy. Není to žádný SPAM topic, je to můj celkový názor na hru, sepsaný do opravdu dlouhého článku.
V hodně věcích bude určitě několik z vás se mnou souhlasit.

Všechny nás hodně zklamalo, když jsme hru dohráli za několik málo hodin. Více jak polovinu času hraní jsme jezdili jako idioti přes celé město, kde byly nesmyslně daleko od sebe vzdálené checkpointy či úkoly. Po dosažení onoho checkpointu či splnění úkolu nás čekala opět stejná cesta přes celé město do "domova". To samé u DLC - pro jeden úkol jste jeli na konec města A, po přijmutí jste jeli na konec města B a ještě to bylo opravdu debilně časově omezené. Takže ve většině misích, pokud jste to nestihli, jste museli absolvovat onu dlouhou trať znovu => hráč (kterýkoliv) je podrážděný, se*e na to, aby opakoval takový zdlouhavý a hlavně příšerně nudný úkol a vypíná hru.

Policie v EB - jediné věci, co jsou na ní dobré, je to, že policejní auta nejezdí nadzvukovou rychlostí jako v 1čce a že je agresivnější a má lepší umělou inteligenci a lze ji podplácet.
ALE vadí mi, že když jedete v autě a střílí se, tak proti nim máte 0vou šanci, což hře také ubírá - nevím, proč nejde střílet z okna za jízdy jako v 1čce. Další blbá věc je pokutování za rychlost - pokud překročíte povolenou rychlost třeba jen o 5km/h, tak po vás hned jdou, ale když kolem nich profrčíte 120kou, tak se nic neděje.

Konec hry je asi ten nejhorší, jaký u PC hry může být - zmatený, ničím neobjasněný, bez pokračování. Nevíme, co se stane s Joem - můžou ho zabít už přímo v autě, někam ho odvézt a pak zabít, Joe je postřílí a uteče, Joeův kamarád (zatím nezmíněný) způsobí dopravní nehodu a osvobodí ho atd. POKUD TOHLE MĚL BÝT NEJLEPŠÍ KONEC VE HŘE, tak nechci vědět, jaké měly být ty ostatní.

Ořezanost hry - tímto autoři hru znemožnili tak, jak to jen jde. Víc k tomu nemám co říct. Snad jen to, že se najde nějaký způsob, jak to ze hry vytáhnout, pokud je to tam stejně zamčené a neaktivní jako ostatní věci.
Absence jízdy a neplacených DLC.

DLC - kapitola sama o sobě. Všechny placené, všechny na nic, jen u Joeova dobrodružství se občas objeví souvislost s příběhem. Nevím, kde na takovém nápadu byli, aby se za malé DLC platilo - dám takový příklad - v Mass Effect 2 je zdarma na stáhnutí 6 DLC, zbytek za poplatek. Ale těch 6 DLC je aspoň o NĚČEM, dává vám to několik výhod a zaujme vás to, kdežto o M2 se toto říct nedá. Naprosto nechápu, jak za takové ************ (místo hvězdiček si představte nějaké velmi sprosté slovo a udělějte z něho přídavné jméno :D ) DLC jako Jimmyho zrada a vendetta mohou chtít peníze - to je přece ubohost, když vezmete v úvahu, že tato dvě DLC jsou si skoro podobná, nenavazují na příběh a jsou absolutně o ničem (pokud tedy neberete v úvahu neustále tupě se opakující úkoly).


A pokud si autoři hry myslí, že všechny uchvátí grafika, animace, zvuky a rozlehlé město (to se mi vše líbí, to je pravda, ale není to všechno), tak se ošklivě pletou. Takže to dopadlo tak, že většina hráčů si origo hru crackla (tak jako já), aby si mohla zkusit DLCčka a volnou jízdu ("vyrobenou" hráči, nikoliv autory). Tato hra má samozřejmě i hodně kladů, to nepopírám, ale zápory převažují a je to, jak se říká, zlodějina - pro ty, co si hru koupili.

A to mě přivádí k dalšímu bodu - sliby, reklamní kampaně, několik let čekání, vychvalování - a nakonec z toho nic nebylo.
Byl to chytrý tah, jak z lidí vymámit peníze a vydělat => po dohrání jsou lidé naštvaní, že byla krátká a chtějí víc => a hele, máme tu několik skvělých DLC => podíváme se na trailery => to vypadá velmi dobře, bude to stát za to => lidé dají další peníze.

Tento tah měl ale i svoje zápory - lidé se na nějaké kupování přiště vykašlou a hru si stáhnou, když ví, jak to chodí.

ALE také musíme vzít v úvahu to, že na vývojáře mohl být kladen nátlak z vyšších míst - a nezbylo jim nic jiného než udělat to, co se jim řeklo (v opačním případě vyhazov). Vývojáři těžko mohou ovlivnit, jak bude nakonec hra vypadat - tam se točí velké prachy.
A lidi z vyšších míst nezajímá, jestli to někomu vadí, jen je pro ně důležité, aby vydělali.

Pokud někdo s něčím nesouhlasíte (nebo v opačném případě souhlasíte), tak to tady napište a můžeme diskutovat.

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Názor na M2
PříspěvekNapsal: 01 úno 2011, 17:53 
Offline
Picciotto
Uživatelský avatar

Registrován: 20 srp 2010, 23:19
Příspěvky: 26
No väčšinou s tebou súhlasím. Máš dobrý pohľad na vec. Čo sa týka toho časového obmedzenia - presne preto som ten časovač vypol :) . To že sa skoro po každej misii vraciaš domov nevidím ako problém - veď aj v jednotke si sa vracal do baru. S koncom s tebou súhlasím. Nejde ani tak o to, že čo bolo s Joeom, ale celkovo že len nastúpiš do auta a finito. Ináč celkovo sa mi ten príbeh prestával páčiť od kedy začal ten kšeft s drogami. Najlepšie časti si myslím boli po vojne keď si pracoval pre Falconeho.
V hre mi ešte chýbalo viac Zimy. Zimné obdobie bolo perfektne urobené a užili sme si ho len 5 kapitol :( . Jednoducho tá atmosféra... Krása.
A pýtať peniaze za také srandy ako sú 2 obleky a 2 auta :FUCK:
Keď si spomeniem na reklamnú kampaň: intenzívne presvedčovanie aká ta hrá bude skvelá, výroba hádam 10 trailerov, jednoducho keby tie prachy T2 radšej vložil do vývoja hry...
Veď keby hru robili možno ešte rok (dva) tak by ju dokončili.
Nuž čo. Dúfam že najbližšie hry ktoré vyjdú z rúk 2K Czech budú na konci výroby také ako si zaumienia na začiatku.

_________________
Mafia The Movie CZ


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Názor na M2
PříspěvekNapsal: 01 úno 2011, 18:04 
Offline
Caporegime
Uživatelský avatar

Registrován: 24 úno 2009, 08:17
Příspěvky: 488
Ano, to je pravda, zimního období jsme si moc neužili. Zimní období (ve hře) se mi líbilo daleko víc jak letní.
A k té reklamní kampani - přesně jak píšeš - sliby, sliby a sliby - ale výsledek prakticky žádný.
Ten konec - to máš pravdu, že nejde ani tak o Joea - já sem jenom udával takový příklad (to samé bych mohl napsat o Vitovi), prostě to není konec, jak by měl být.

NEVADILO BY MNĚ, ŽE BY ZABILI JOEA A VITA BY ODVEZLI A TEN BY SI DÁL ŽIL ŽIVOTEM GANGSTERA, ALE TOHLE BOHUŽEL VE HŘE CHYBÍ - NEVÍME, CO SE S KÝM STANE.

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Názor na M2
PříspěvekNapsal: 21 kvě 2011, 19:01 
Offline
Veterán
Uživatelský avatar

Registrován: 20 úno 2009, 14:29
Příspěvky: 111
-*-mafian-*-cz-*- píše:
NEVADILO BY MNĚ, ŽE BY ZABILI JOEA A VITA BY ODVEZLI A TEN BY SI DÁL ŽIL ŽIVOTEM GANGSTERA, ALE TOHLE BOHUŽEL VE HŘE CHYBÍ - NEVÍME, CO SE S KÝM STANE.


Nedávno jsem to dohrál konečně v plném rozsahu. Poslední ročník byl maturitní, takže jsem se zhruba rok neúčastnil ničeho v mafia komunitě. Přišel jsem k Mafii II, aniž jsem si vzpomněl na cokoliv, co nám naslibovali.

Parádní zážitek. Jediné, co mě opravdu mrzelo, byla věc, že ulice ve městě si jsou podobné jako vejce vejci a já se v něm nedokážu vyznat ani po patnácti hodinách hraní včetně ježdění po městě jen tak (to jsem u Lost Heaven uměl město nazpaměť po pár hodinách). Štvalo mě taky zdlouhavé ježdění po městě za úkoly z jednoho konce města na druhý. To jsou jediné dvě věci, co jsem nemohl vystát. Mně tam nic jiného nechybělo...

Konec si myslím, že je jedna z nejlepších částí hry. Viděli jste vůbec někdy nějaký opravdový drama? Některá taky "nemají konec" a je to účel. Mafie II drama je a nejistý závěr jen podtrhuje můj dojem z pochmurnosti celého příběhu, ve kterém jsou sice občas mezery. Hráč ale může vidět, jak se Vito postupně dostává do háje. A to bylo hlavní poselství hry - jak v jedničce, tak ve dvojce. - "...nakonec může ztratit úplně všechno." Jako bych Vašuta slyšel.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Názor na M2
PříspěvekNapsal: 26 kvě 2011, 16:05 
Offline
Sgarrista
Uživatelský avatar

Registrován: 04 čer 2009, 19:42
Příspěvky: 120
Bydliště: Little Italy
Přesně. Viděl jste film Prospektor? Končí tak že manžel se podívá na manželku židovku ve frontě na vlak ( do koncentráku). Taky skvělej film. Ten konec tam neni schválně řečen. :D

_________________
PER ASPERA AD ASTRA - PŘES TRNY KE HVĚZDÁM


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Názor na M2
PříspěvekNapsal: 28 pro 2011, 23:53 
Offline
Picciotto

Registrován: 20 úno 2009, 19:13
Příspěvky: 43
Mě se M2 jakožto hra líbila, mám ji dohranou na Xku na 100% včetně zatykačů a časáků, ovšem co mě zklamalo byl konec, který je předchystám na pokračování (snad). Pokud tomu dodají nějaký pěkný a zajímavý konec, tak budu se hrou spokojen.

_________________
Maniak of Xbox 360, Halo 3, Need for speed, Mafia, Forza motosort ... and many others
Obrázek
X-LIVE - Cartman182, ICQ - 458855048, SKYPE - tomulinek159, STEAM - EricCartman800


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Názor na M2
PříspěvekNapsal: 12 úno 2012, 09:48 
Offline
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 23 dub 2011, 09:27
Příspěvky: 121
Mafii II jsem hrál poprvé (až) v dubnu loňského roku, mám Special Extended Edition, na kterou jsem vlastně čekal. Potěšila mě hudba, auta, celkem živé město a profesionální český dabing. Příběh byl dobrý, ale docela krátký s otevřeným koncem. Doufám, že další Mafie bude navazovat na konec dvojky. Také mě štvalo, že naslibovali do hry všechno možné, co se tam nakonec nedostalo.

Mafii II nyní hraju na těžkou obtížnost. Je to sice celkem obtížné, ale vadí mi, že je tam pořád health regen. Když už dají těžkou obtížnost, tak by měla být bez health regenu.

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Názor na M2
PříspěvekNapsal: 14 úno 2012, 22:46 
Offline
Sgarrista
Uživatelský avatar

Registrován: 04 čer 2009, 19:42
Příspěvky: 120
Bydliště: Little Italy
Proč se vůbec obtěžuješ psaním takovýchle věcí? Tohke fórum je mrtvý, sem tam možná se někdo zeptá kde Mafii stáhne a to je tak všechno... Takže R.I.P forum :(

_________________
PER ASPERA AD ASTRA - PŘES TRNY KE HVĚZDÁM


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Názor na M2
PříspěvekNapsal: 15 úno 2012, 18:06 
Offline
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 23 dub 2011, 09:27
Příspěvky: 121
Protože se snažím oživovat. Škoda, že je tu tak mrtvo...

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
MafiaFrum na facebooku http://mafia-forever.wz.cz - esk fan strnky o he Mafia mafia.czech-games.net
Powered by phpBB © 2009 - 2020

blackLevel designed by GrafsS, modified by JohnZ
Logo Design by papa.cassanova
Administrator JohnZ

Český překlad – phpBB.cz