Předmět příspěvku: Re: KDE TO VŠECHNO KU*VA JE?????????????????????????????????????
Napsal: 02 zář 2010, 14:38
Picciotto
mazadlo píše:
Já vím že tohle slyšet nechcete ale řeknu to takhle protože dělám sice jinou branži ale vesměs je to podobné jako u her:
1) Vývoj té hry stál tolik peněz že si to neumíte ani představit. Zkuste si udělat jeden den se 150 lidmi , zaplaťte jim mzdu na den ( podle všeho dělají celý den řekněme 12h. a nedělají nějakou sociální práci takže budou placený asi takhle: 1500,- i víc) snídaně, oběd, večeře. Nějaké pauzy. Pití. Zkuste si představit kolik tedy stojí jeden den vývoje. Plus distribuce, reklama apod. To jsou peníze které ani všichni dohromady nedáme. Logicky chce publisher vydělat peníze..protože je utratil PROTO DLC skvělej nápad jak vydělávat peníze na něčem co je hotový. Jako marketingový krok je to skvělý nápad.
2)Pořád je tu čím dál víc lidí co říkají já si hru stáhnu já hru prodám a pak si jí stáhnu. Kvůli takovým lidem ale také možná mafie vypadá tak jak vypadá. Jako ochrana před warez? Ano nesouhlasně můžete říct my stejně stáhneme i to DLC a já tomu věřím. Ale mylsím si že ne tak rychle jako hru samotnou. No však uvidíme.
3) Hra měla stát původěn téměř dva tisíce stála 1050 v předprodeji to znamená že do dvou tisíc mají ještě prostoru dost dělat DLCčka.
To je můj názor nikomu ho nenutím ale myslím si že to nevidíte příliš očima vývojářů ale jen očima hráče. Což je sice správně ale někdy se člověk musí zamyslet nadtím jestli je vůbec možné jeho přání naplnit.
PS: Kdyby nebylo 2K tak by možná nikdy mafie 2 ani nebyla to je fakt tkerý nepopřete. Čili jestli to zmrvily nebo ne. Přinesly mafii...teď záleží na nich co s tím dokážou udělat. A já na rovinu říkám...zaplatím si protože věřím že všechny ty nedostatky na které nadáváme nakonec budou ! (A že měli být v samotné hře?...no jo ale nejsou no)
Nesouhlasím stebou.
2K nabízí produkt za jimi určenou částku a já jako hráč si ten produkt buďto koupím nebo ne. Mě jako zákazníka nezajímá a ani nemá zajímat, jak dlouho se hra dělala, jaký sní byly problémy, popřípadě kolik stál vývoj. To není má věc. To je věc marketingového oddělení, které podle toho určí částku, za kterou se bude hra prodávat.
Já jako zákazník, se mám pouze podívat na hru v regálu, můžu si přečíst pár recenzí a podle nich se rozhodnout zdali mi hra za ty peníze stojí, či nikoliv. Jednoduše porovnávám cena x potenciál hry.
To, že hra působí jako polotovar není problém zákazníků (čti hráčů), ale samotného 2K. Tudíž je bláhové nutit někoho, aby si hru koupil z lítosti, takhle trh nefunguje a ty pokud děláš "v něčem podobném" bys to měl vědět. Toto platí dvojnásob, pokud se bavíme u tak velkého trhu s takovou škálou konkurence jakým trh s hrama bezesporu je. Vývojáři se odjakživa snažili co nejvíce trefit do vkusu hráčů, nikdy to nebylo naopak. Je to zcela logické.
Natěšení fanoušci Mafie 2 jsou zklamaní a znechucení. Je to problém vedení společnosti 2K nikoho jiného, jelikož ono 2K přichází o zisky, které by mohlo mít například ze mne a spousty dalších.
Tvářit se, že 2K to vlastně dělá zlítosti pro nás je je naprsoto naivní a bláhové. Je to byznys, který oni rozjeli za účelem zisku a očividně ho rozjeli špatně, soudě podle toho, že prodejnost a zájem o Mafii II upadá.
Když odbočím:
Vávra je hráč. Vždycky jím byl. A proto Mafia I slavila takový úspěch, jelikož věděl co hráči chtějí. Uměl se dokonale trefit do vkusu hráčů, kteří hru budou hrát. Uvědomil si totiž, že hráči, kteří se zajímají nebo mají rádi 30. a 50. léta, nehrají hry typu GTA, ale pravděpodobně mají rádi kmotra a gangsterské filmy a tomu podřídil také hru.
Obávám se, že bez Vávry bude další mafie jen GTA z prostředí 50.-60. let néli 70. a na to mladé děti co utrácejí v USA nejvíce peněz za hry nenalákají, ti chtějí totiž Hitech zbraně, rychlé auta a kupu krve, čili si koupí GTA, které je v tomto ohledu lepší a vždy bude. Mafii vždy vévodil pouze příběh a tvůrce příběhu jim odešel.
Předmět příspěvku: Re: KDE TO VŠECHNO KU*VA JE?????????????????????????????????????
Napsal: 02 zář 2010, 15:40
Picciotto
Kein : Já vím jak to myslíš a já to taky nemyslel tak že si hru máte koupit z lítosti . Jen jsem tím chtěl říci že možná už více prodlužování rovnalo by se menší hře. Takže nakonec je hra taková jaká je ale není nejhorší.
Nikdo z nás ale nevíme jaká situace v 2K vznikla taky se klidně mohlo stát že Vávra doešel i s kusem svého scénáře a tak nezbylo 2kczech udělat nic jiného než hru předělat. A to možná blbě ale lepší než jí zrušit.
Já se to snažím jen vidět reálně...není to špatná hra je to jen hra jiná než jsme čekali.
Napsal: 02 zář 2010, 15:42
Picciotto
Mimochodem nemylsím si že ty a toběp odobní ( to si napsal sám) jste nějak uškodily trhu . Pokud vím tak Mafie 2 je stále nejrpodávanější titul a jedná se o masový útok na trh. Takže v tom nemáš pravdu..i když se nám hra nelíbí nic to nemění na faktu že se prodává skvěle.
Napsal: 04 zář 2010, 16:39
Picciotto
Po dlouhém polemizování nad M2, jsem dospěla k názoru, a dopomohlo k tomu i video s Danem, že jsem vyhodila prachy doslova oknem. Hru dohrává ještě přítel, takž je to, jakobych ji hrála ještě jednou a musím říct, že kdyby se odstranilo přemísťování mezi misemi, pak je herní doba určitě pod 2 hodiny (dokonce uvažuju o znovu zahrání a stopovat si to). Příběh je zvláštní, postav je moc a je v nich zmatek. Tam stačilo nechat začátek (představení hlavního hrdiny), pak ve prostřed sestřih o aktuálním dění a konec. Vůbec mne příběh nevzal. Bylo to zpřetrhané, jako kdyby se člověk díval na dvd s filmem, kde byly vynechány některé kapitoly. Jediná zábava ve hře byly přestřelky a že jich tam teda bylo opravdu "hodně" (ironicky myšleno). Takhle mne naposledy znechutil Tomb Raider Legend. Kde herní doba 3 hod 20 minut, obtížnost pro chudáky, příběh céčkový, nuda až za hrob. Takže celkem podoba s M2. Kdo mi vrátí peníze?
Napsal: 06 zář 2010, 20:02
Zelenáč
Na netu sem našel par drobnosti které mněli bit ve hře ale nejsou:
- Hráč může ve hře číst noviny a dozvědět se tak o událostech, které se staly mezi 40. a 50. lety 20. století.
- Hráč Mafia 2 si může koupit tzv. „Savehouses“, ve kterých může skladovat různé předměty nebo jej používat jako svůj domov.
- V tělocvičnách a posilovnách se můžete učit nová komba a bojové styly.
- Kufr u auta lze otevřít a převážet v něm zbraně a mrtvoly. Kapotu auta lze také otevřít a manipulovat zde s nastavením auta. Můžete tak například zablokovat brzdy nebo provést jinou lumpárnu.........
Napsal: 07 zář 2010, 08:56
Picciotto
Tak tyhle věci jsou zrovna hodně zajímavé. Ale myslím, že nadchází doba, kdy spousta lidí začne vypouštět fámy, co tam být mělo a co ne. Ale tohle zní celkem i reálně a docela dobře. Pak by se systém boje i zlepšil a byl by zábavnější. To s brzdami by taky nebylo nezajímavé. Noviny mi přišly logické, když jsou na každém rohu stánky. A co se týče kufru, kde by se daly převážet zbraně apod., pak mě přesně tohle napadlo už v demu. Kufr se využil prakticky jen jednou a ještě k tomu to celé bylo video (dobře když neberu vpotaz to, že mi ylo dovoleno kufr otevřít), takže bych to brala jako pravdivé tvrzení. Včera jsme doma zpětně koukali na replay z public tv, byla tam recenze M2. Ti recenzenti to vystihli celkem dobře, ale na můj vkus dali až moc vysoké hodnocení. Jinak tam pustili video s Kolářem, který před rokem sliboval taky pěkné věci, které se ze hry vypařily. Navíc v těchto videích se dosst často vyskytovalo slovo "máme". Tudíž se dá s přesností říci, že to už bylo hotové a nikoli velké představy o tom, co by do hry ještě nacpali. Sám komentátor řekl, že se udělalo spousta vedlejších misí, které jak víte, ve jře nejsou. Zase, ty mise byly hotové. Zklamání největší.
Napsal: 07 zář 2010, 09:16
Picciotto
MartasZLA píše:
Tojo vedlejší mise by to hodně natáhly a určitě byly různorodé a velmi zábavné...
Určitě ano a bylo by to i zajímavější. Myslím, že právě do těchto misí směřovala i úprava brzd, převážení zbraní apod. Ve free ride extreme v M1, byly mise taky rozmanité. Ufon byl asi nej. :-) Ale na youtube jsem viděla rozhovor s Kolářem, bylo to tam vloženo asi 2 měsíce před vydáním hry. Kolář zde říká, že herní doba je zhruba 10 hodin a že je to doba adekvátní, chtěli, aby to dohrál téměř každý. Protože jsou hry, které jsou zase až příliš dlouhé a spousta lidí je pak nedohraje. Škodolibý škleb ve smajlíkách nevidim, tak si ho domyslete.
Napsal: 14 zář 2010, 12:54
Picciotto
No tak ten článek i to video jsou právě ten důvod proč jsme včera na svůj názor naprosto zanevřel. Doposud jsem tvrdil že se na mafii 2 dá najít něco dobrého. Ale potom co jsem si přečetl ten článek mě až mrazilo v zádech. Znásilněná hra která mohla být legendou z nějakého důvodu který se asi nikdy nedozvíme....hmmm paráda
Napsal: 14 zář 2010, 13:02
Picciotto
Důvod je více než zřejmý . Amerika: ,,Včera jsem zjistil, že ta hra je už v takovém stavu, že na ní dá vydělat. Mrdáme na všechny,chceme naše dolary. A co čeští vývojáři? Jací? My jsme Amerika ."
Napsal: 14 zář 2010, 13:07
Picciotto
Asi tak. Američani to dokonale zmrvili. Řekl bych že většina vývojářů pokus si štou tyto reakce se asi hodně tlučou do hlavy a možná že Dan nejvíce... Byl bych raději kdyby tato patlanina nikdy nevyšla alespoň by si IS zachovali dobré jméno. Takhle je to pro ně ostuda největšího kalibru
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 17 návštevníků