Předmět příspěvku: Jak hodnotíte remaster druhé Mafie?
Napsal: 28 kvě 2020, 16:33
Administrátor
Na jedné straně nažehlené textury, 4K rozslišení a celkový grafický posun. Na straně druhé ovšem remaster za bezmála o 10 let starším originálu v mnohém zaostává, což je způsobeno řadou nečekaných glitchů. Ty nejzajímavější najdete v článku níže:
Jakou zkušenost s hraním remasteru máte vy? A láká vás vůbec instalovat 40GB hru? Stojí ta přeleštěná grafika vůbec za to, když původní Mafia II nezabere ani 8GB?
Předmět příspěvku: Re: Jak hodnotíte remaster druhé Mafie?
Napsal: 30 kvě 2020, 12:18
Administrátor
Sady píše:
JohnZ píše:
Na jedné straně nažehlené textury, 4K rozslišení a celkový grafický posun. Na straně druhé ovšem remaster za bezmála o 10 let starším originálu v mnohém zaostává, což je způsobeno řadou nečekaných glitchů. Ty nejzajímavější najdete v článku níže:
Jakou zkušenost s hraním remasteru máte vy? A láká vás vůbec instalovat 40GB hru? Stojí ta přeleštěná grafika vůbec za to, když původní Mafia II nezabere ani 8GB?
Nehrál jsem, ale hry mají dneska běžně i 100 GB, minimálně na konzolích
Velikostí dnešních her jsem si vědom, na PC je to stejné a hry, které zaberou 60-100 GB, asi už dnes nikoho nepřekvapí. Spíš mi šlo o tento konkrétní případ Mafie 2, jestli je více než pětinásobná velikost remasteru odpovídající daní za 4K textury (které se navíc zdaleka netýkají všech postav ve hře) a pár nových efektů. Setkal jsem se spíš s názory, že velikost hry je vzhledem k tomu, co nového přináší, celkem překvapující (v tom špatném slova smyslu). Pokud tam ovšem podobně jako v Mafii III: DE není někde zašitá zapomenutá mapa Berlína nebo něco podobného.
Napsal: 30 kvě 2020, 15:55
Veterán
JohnZ píše:
Sady píše:
JohnZ píše:
Nehrál jsem, ale hry mají dneska běžně i 100 GB, minimálně na konzolích
Velikostí dnešních her jsem si vědom, na PC je to stejné a hry, které zaberou 60-100 GB, asi už dnes nikoho nepřekvapí. Spíš mi šlo o tento konkrétní případ Mafie 2, jestli je více než pětinásobná velikost remasteru odpovídající daní za 4K textury (které se navíc zdaleka netýkají všech postav ve hře) a pár nových efektů. Setkal jsem se spíš s názory, že velikost hry je vzhledem k tomu, co nového přináší, celkem překvapující (v tom špatném slova smyslu). Pokud tam ovšem podobně jako v Mafii III: DE není někde zašitá zapomenutá mapa Berlína nebo něco podobného.
Napsal: 01 čer 2020, 19:32
Veterán
Registrován: 19 úno 2009, 23:29 Příspěvky: 123 Bydliště: Hradec Králové
Já si to stáhnul (taky proč ne, když jsem to dostal zadarmo, že :-)). Jako za mě dobrý, je to hezčí, chyby jsem moc nezaregistroval, ale asi jsem v koutku duše doufal v trochu víc. Škoda no ...
_________________ "Jenom dvě věci jsou nekonečné, vesmír a lidská blbost, ale u vesmíru to není tak jisté" Albert Einstein
24.12.07 - 24.12.08 - Jsem tu rok! 24.12.07 - 24.12.09 - A návdavkem další rok!
Napsal: 01 čer 2020, 22:13
Administrátor
Dominick píše:
Já si to stáhnul (taky proč ne, když jsem to dostal zadarmo, že :-)). Jako za mě dobrý, je to hezčí, chyby jsem moc nezaregistroval, ale asi jsem v koutku duše doufal v trochu víc. Škoda no ...
Já to taky dostal grátis na Steamu, ale jednak mě zrovna moc neláká to znovu hrát a taky mám obavu, že by to na mým současným HW běželo stejně trhaně jako M3 (předpokládám, že HW nároky M2 remasteru budou stejné jako u M3).
Napsal: 22 čer 2020, 18:40
Picciotto
JohnZ píše:
Setkal jsem se spíš s názory, že velikost hry je vzhledem k tomu, co nového přináší, celkem překvapující (v tom špatném slova smyslu). Pokud tam ovšem podobně jako v Mafii III: DE není někde zašitá zapomenutá mapa Berlína nebo něco podobného.
Mapa Berlína ne, ale v d3t to vzali hezky od podlahy a remasterovali jaksi úplně všechno, co jim přišlo pod ruku. I to, co bylo ze hry vystřiženo.
Jinak, jak vám teď jede hra po patchi? Pokud je zde někdo s PS4, tak zvlášť tam mě to zajímá.
_________________ Říkal jsem po Gullianově mostě, vy snad nevíte, kterej to je?!
Napsal: 23 čer 2020, 13:36
Picciotto
No, my si zatím vzali tu střelnici, hned vypadá líp. A nějaké ty kódy, budou se hodit. O obnovu jim ale nešlo, prostě jen brali vše a upravovali vše, co dostali.
_________________ Říkal jsem po Gullianově mostě, vy snad nevíte, kterej to je?!
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků