Především z toho plyne poučení o tom, že už se nikdy na nic nebudu ani zdaleka tak těšit, aspoň pak nebudu tak zklamanej.
To taky. Mám ještě jednu hru, kterou mám ráda a která nezklamala Assassins Creed, ale jsem u ní opatrná, protože vím, co se může stát. A teď přijde nový Need For Speed, prý má vzdát hold starým NFS. Ta jsem měla ráda, takže si po letech tak možná zahraju, ale s tím těšením se jsem na bodě mrazu. Jiné hry zklamaly, ale ještě zbyl kousek pozitivního na jiné tituly, ale to vyčerpala Mafia 2 do dna. To je snad nejtěžší zklamání ze všech.
Máš pravdu. Bohužel, s tím už nic nenaděláme, ale plyne z toho poučení do budoucna. Nekupovat hry od 2K! Raději už žádné hry nekupovat.
veď jedine poučenie ... pokazili to, pretože nerozlíšili americkú mládež od skutočných fanúšikov ... ale kiežby sa aj oni poučili, mali nechať českým vývojárom viac voľnosti a isto by to tak nedopadlo ...
Blbe je aj to ze Take Two ma pod palcom okrem 2K aj studia Rockstaru, ktore robia seriu GTA a aj tam sa zacala prejavovat ta politika, kde vydaju nejaku hru ktora nie je nic moc a potom vydavaju DLCcka (viz. napr. GTA IV), ale az take dramaticke ako u Mafie 2 to pri GTA IV nebolo, kedze z Mafie 2 zobrali skoro vsetko co za nieco v tej hre stalo.
Blbe je aj to ze Take Two ma pod palcom okrem 2K aj studia Rockstaru, ktore robia seriu GTA a aj tam sa zacala prejavovat ta politika, kde vydaju nejaku hru ktora nie je nic moc a potom vydavaju DLCcka (viz. napr. GTA IV), ale az take dramaticke ako u Mafie 2 to pri GTA IV nebolo, kedze z Mafie 2 zobrali skoro vsetko co za nieco v tej hre stalo.
tak to áno, ale vieš Rockstar je už dosť zabezpečené štúdio a dokázalo by si hru aj samo vydať, kdežto pri 2K Czech je práve toto v neprospech českých vývojarov, preto museli akceptovať americkú politiku zhora ... inak by sme sa dočkali Mafie, ktorú nám počas toho čakania sľúbili a hovorili o nej ... lenže Česi sa moc nemohli rozťahovať, ak to chceli aj vydať niekedy, tak zvolili menšie zlo pre seba a hru vydali podľa predstáv 2K ... (lenže ich predstavy - teda predstavy 2K nekorešpondujú s predstavami hráčov a myslím, že ani niektorých ľudí, ktorí jednoducho z vývoja odišli - ako príklad uvádzam iniciátora jednotky a dvojky Vávru ...)
Este by som dodal, ze Take Two bolo pred krachom nez vysla hra GTA IV a tak povediac Take Two zachranila. Co sa tyka toho ze Rockstar je dost zabezpeceny: Myslim ze ajtak je pre R* vyhodnejsie vydavat hry cez Take Two, takze ci je alebo nie je zabezpeceny tu asi bohuzial nehra ziadnu rolu a aj dalsie hry budu ajtak vydavane cez Take Two. Co sa tyka Mafie 2, dodam iba tolko ze s tym uz nepojde asi nic robit. Podla mna Mafia 3, pokial neprinesie nieco prevratne tak nebude mat sancu aspon u hracov ktory hrali Mafiu 1 a su nespokojny s Mafiou 2. Ajtak mi ale nikdy do hlavy nevojde dvovod preco v hre nemohli byt zbrane na blizko, a pod. Na to neexistuje logicky dvovod a to vysvetlenie ze hra je pre Americky trh je pekna hovadina, ktora toto logicky nevysvetluje.
Myslím, že důvody proč M2 dopadla tak, jak dopadla, se asi nikdy nedozvíme. Možná je čas to nechat plavat. Prostě konec jedné vynikající hry, stejně jako Vietcongu. Asi i naši vývojáři přijdou na buben, jinak si to už nedokážu vysvětlit, tedy pokud budou pokračovat ve stylu nekvalitních pokračování, tak to mají spočítané.
Este by som dodal, ze Take Two bolo pred krachom nez vysla hra GTA IV a tak povediac Take Two zachranila. Co sa tyka toho ze Rockstar je dost zabezpeceny: Myslim ze ajtak je pre R* vyhodnejsie vydavat hry cez Take Two, takze ci je alebo nie je zabezpeceny tu asi bohuzial nehra ziadnu rolu a aj dalsie hry budu ajtak vydavane cez Take Two. Co sa tyka Mafie 2, dodam iba tolko ze s tym uz nepojde asi nic robit. Podla mna Mafia 3, pokial neprinesie nieco prevratne tak nebude mat sancu aspon u hracov ktory hrali Mafiu 1 a su nespokojny s Mafiou 2. Ajtak mi ale nikdy do hlavy nevojde dvovod preco v hre nemohli byt zbrane na blizko, a pod. Na to neexistuje logicky dvovod a to vysvetlenie ze hra je pre Americky trh je pekna hovadina, ktora toto logicky nevysvetluje.
možno hovadina a možno ani nie ... vieš tak jednotka bola robená pre európskych hráčov skôr, teda robili ju Česi a dali jej dušu ... no teraz sa na dvojke odzrkadľuje vplyv západu, konzolová zjednodušenosť a plytkosť príbehu - ako je to pri GTA (tam sa s príbehom nepiplú) ... no a viem, že Take Two bolo viac-menej na dne, ale nespôsobili to piráti, pretože séria GTA sa v istom čase uberala dosť zlým smerom ... za čo dostali celkom peknú pokutu ... a majú toho viac než dosť na rováši ... no a chápem, že R* volí práve možnosť vydania cez vydavateľa - nevidím do toho podrobne, ale vydavateľ poskytuje istý balík peňazí na vývoj, teda odbremení ich od toho ...
no a ak aj bude nejaká ďalšia Mafia, tak neviem čo od nej možno očakávať, pretože ak opäť zvolia spôsob, že pred vydaním budú ukazovať a hovoriť toto tam bude aj toto máme a robíme aj na hentom a po vydaní to tam nebude (myslím, že väčšina sklamaných si počká nejakú dobu, kým by sa hra neoťukala) ...
Myslím, že důvody proč M2 dopadla tak, jak dopadla, se asi nikdy nedozvíme. Možná je čas to nechat plavat. Prostě konec jedné vynikající hry, stejně jako Vietcongu. Asi i naši vývojáři přijdou na buben, jinak si to už nedokážu vysvětlit, tedy pokud budou pokračovat ve stylu nekvalitních pokračování, tak to mají spočítané.
no pravé dôvody sa nedozvieme, pretože to by boli poriadne hlúpi, keby si naserkali sami na seba ... sú to dohady, no keď sa pozrieme na to z istého uhla, a prečítame pár správ, tak dôvody sú celkom jasné ... Take Two malo problémy a keď sa pozviechali z toho trochu, tak zainvestovali do dobrej značky a to sa im vyplatilo, hoci je to pekný oblb pre hráčov, teda zákazníkov, ale ich to netrápi ... je len škoda, že ten priemysel sa uberá týmto smerom ... lebo to už čo nevidieť hry nebudú o nič zaujímavejšie ako nejaké SuperMario ... iste zaujať široké spektrum hráčov = vydať multiplatformu, pretože niektorí hráči len tak hopsajú na konzole = zjednodušené ovládanie, vypustené textúry a pod., ale to ich predsa neospravedlňuje, že z hry zobrali kus vývojárskej práce, ktorú možno vydajú dodatočne, ale možno to zabalia, ak sa predajnosť nevyvíja dobre ... Chápem, že aj oni musia z niečoho žiť, ale keďže pre nich je to len biznis, kašlú na ostatných ... Ja rada podporím dobrú vec a som ochotná si za to aj priplatiť, ale nemienim predsa vyrovnávať dlhy niekoho (rozumej že ak by z predaja šla väčšina vývojárom, tak v pohode, ale ak majú hráči splácať cudzie dlhy - tak to je trochu nefér- teda formou DLC a pod)
Nemám nič proti konzolám, nie každý preferuje PC ... takže to chápem ... ale orezanie Mafie nie ... Iste takto im to vynesie viac, ale ja osobne za to priplácať už nemienim - skrátka mali vydať plánovanú a avízovanú Mafiu a mohli dať cenu aj 70-80 Eur, ja by som kľudne obetovala túto čiastku za plnú hru, ale nie za polovicu hry dať 40 Eur (cez Steam až 50 Eur) a za ďalšie dodatky, ktoré nič do hry zatiaľ nedali - mám dať ďalších 40 Eur, myslím, že hra akou by bola plná Mafia 2, by žiadne nezmyselné DLC nepotrebovala ...
Ľudia v 2K Czech urobili veľké pokroky od čias Mafie 1, ale už tie hry nebudú mať pod vedením 2K asi to čo ich odlišovalo od bežných hier podobného žánru ... Pre porovnanie The Godfather a Mafia ... - teda pýtam sa ktorá hra viac zaujala (knihu sem nepočítam) ???
Inak v poslednej dobe uz nie je co hrat, nevychadzaju dobre hry. Co hram je San Andreas, Vice City a Mafiu 1 ktore ma bavia uz niekolko rokov. Cakal som ze poriadna hra bude Mafia 2, no nakoniec ma aj toto sklamalo. Vyzera to tak, ze v blizkej buducnosti vyde mozno par titulov ktore stoja za to (Call of duty, Portal 2, NFS: Hot Pursuit), ale inak bieda.
Inak v poslednej dobe uz nie je co hrat, nevychadzaju dobre hry. Co hram je San Andreas, Vice City a Mafiu 1 ktore ma bavia uz niekolko rokov. Cakal som ze poriadna hra bude Mafia 2, no nakoniec ma aj toto sklamalo. Vyzera to tak, ze v blizkej buducnosti vyde mozno par titulov ktore stoja za to (Call of duty, Portal 2, NFS: Hot Pursuit), ale inak bieda.
že sa ti ani nečudujem, ja som poriadnu hru už veľmi dávno nehrala ... Mafia 2 ma mala prekvapiť (ale nečakala som, že negatívne) ... ale tak čo už ... fanúšikovia zostanú asi verní len jednotke ... poriadne tituly už dlhšie nevychádzajú, z času na čas sa objaví nejaká gameska, ktorá zaujme - ale je to skôr ojedinelý prípad ... každá hra má potenciál zaujať, ale záleží na kompetentných, či ho aj dokážu presadiť a využiť ...
I já se trochu podělím s Vámi o mé pocity: Mafii I jsem nehrál, až nyní ( cirka před 3 týdny ) jsem zkusil druhé ,,pokračování,,.Děj jsem přehrál jednou, poté ještě jednou- ovšem již po začátku mne to začalo celkem ,, nudit a všednět ,,.Do konce jsem to již nedohrál a myslím, že se tak již nestane.Asi jsem hodně ovlivněn sérií GTA, ale Mafie si mně ani tentokrát nezískala... škoda
I já se trochu podělím s Vámi o mé pocity: Mafii I jsem nehrál, až nyní ( cirka před 3 týdny ) jsem zkusil druhé ,,pokračování,,.Děj jsem přehrál jednou, poté ještě jednou- ovšem již po začátku mne to začalo celkem ,, nudit a všednět ,,.Do konce jsem to již nedohrál a myslím, že se tak již nestane.Asi jsem hodně ovlivněn sérií GTA, ale Mafie si mně ani tentokrát nezískala... škoda
Kmeto píše:
Tak ja som pribeh dohral raz a mam tak akurat dost
tak to áno, ale nemusíš byť ovplyvnený GTA, pretože tak trochu (aspoň čo sa mňa týka) som cítila pri Mafii náznaky GTA (čo sa teda týka tej poslednej, čiže IV) ... akoby sa viac priblížila Mafia ku štýlu GTA a nie k svojmu predchodcovi teda jednotke ... veď práve GTA séria sa nezameriava do detailne rozpracovaného príbehu ... určite oba tituly majú príbeh, ale práve v tom sa aj najviac líšili, že GTA skrátka nerozvádzalo tú dejovú líniu do posledného puntíka, zatiaľ čo v Mafii sa venovala každej postave - v príbehu sme sa nestratili (k čomu samozrejme dopomohlo, že to je v zrozumiteľnom jazyku, predsa len je pohodlnejšie počúvať český dabing ako stíhať čítať titulky) ... na nete je aj niekoľko screenov, kde sa porovnávajú aj niektoré prvky oboch hier, teda krytie, jazda autom a pod. - a podľa toho to vyzerá dosť podobne ... nechcela som porovnávať práve tieto dva tituly - ale inak to už asi nebude, pretože ak by sme porovnali Mafiu 1 a 2, tak dvojka v niektorých veciach dosť zaostáva ...
a súhlasím s poslednou vetou - bohužiaľ hra si skalných fanúšikov nezískala (osobne som od nej neočakávala príliš veľa, ale minimálne ten príbeh hodný jedničky) ... ale tak čo už ... z dvojky je len hra na jedno zahratie, prípadne dve (v mojom prípade som druhýkrát zbierala wantedy) ... takže o krátkosti hry nemôžem hovoriť (ale kde do prkna sme v jednotke zbierali nejaké somariny - ďalšia vec - podľa mňa, ktorá bola prebratá zo série GTA(package balíčky vo VC, holuby v IV.dieli ... - v každom dieli sa niečo tuším zbieralo)
Mafia 2 sa preto v niektorych veciach podoba GTAcku, lebo obidve hry su ako uz bolo povedane pre americkych hracov a tak maju viac spolocne ako napr. Mafia 1 a Mafia 2 alebo Mafia 1 a GTA IV.
Mafia 2 sa preto v niektorych veciach podoba GTAcku, lebo obidve hry su ako uz bolo povedane pre americkych hracov a tak maju viac spolocne ako napr. Mafia 1 a Mafia 2 alebo Mafia 1 a GTA IV.
je v nej cítiť amerického vydavateľa a konzolovú jednoduchosť, to druhé mi menej prekáža možno to preženiem, ale Mafiu 2 vnímam skôr ako GTA v 40. - 50. rokoch a nie ako pokračovanie (nezávislé) jednotky ... ale tak čo už ... dúfam, že príde nejaký herný titul, ktorý zaujme v blízkej budúcnosti ...
Mafii sa človek už venoval viac ako je únosné, takže ak bolo cieľom Mafie 2 rozvíriť pokojné vody, tak tento účel splnila na výbornú ...
Mne silně překvapuje, že i přes to všechno získala od recenzentů tak vysoké hodnocení. Např. game page hru zkritizoval, ale vzhledem k tomu, že se dneska dělají průměrné hry, tak jí dali 80%, protože je to průměrná hra. No, pokud je něco průměrného pak by to tak mělo být i hodnoceno. Kdykoli se na nějakou recenzi podívám, ať už v tv nebo v časopise, visí tam 80-90%. Průměrné hry by měly dostát maximálně 70%.
Mne silně překvapuje, že i přes to všechno získala od recenzentů tak vysoké hodnocení. Např. game page hru zkritizoval, ale vzhledem k tomu, že se dneska dělají průměrné hry, tak jí dali 80%, protože je to průměrná hra. No, pokud je něco průměrného pak by to tak mělo být i hodnoceno. Kdykoli se na nějakou recenzi podívám, ať už v tv nebo v časopise, visí tam 80-90%. Průměrné hry by měly dostát maximálně 70%.
no to je ďalšia vec, pri ktorej sa mi tiež rozum pozastavuje ... väčšina tvrdí, že Mafia 2 je priemerná alebo nadpriemerná hra, ale hodnotenia sú vysoké ... tiež ma to udivuje ... ale najviac ma asi vie dostať vyjadrenie "perfektný príbeh" alebo "detailne spracovaný príbeh" ... iste úvod dvojky je krásny, no ta krása končí asi príchodom domov (aspoň podľa mňa) ... a potom hra už nič neponúkne - teda nič neočakávané (až na spomienku na otca) ... záver - aspoň čo sa týka observatória je veľkolepé, ale myslím, že omnoho prepracovanejší záver je v jednotke v galérii - a hoci to zabralo času a najmä nervov, stálo to za to - tomu ja hovorím veľkolepé vyvrcholenie príbehu ...
ďalšia slovná hračka je aj - "epické prepojenie s jednotkou" ... to ako k tomu prišli ... pretože mne to v tej hre skôr pripadá ako na rýchlo vsunuté do príbehu ... možno keby hl. postavu z jednotky viac zapojili do diania v dvojke, tak potom by som hovorila o nejakom prepojení ... jednoducho niektoré veci, ktoré by v hre dávali význam škrty a iné tam zas nasilu dali ... ale je to len môj názor ...
a nad tými hodnoteniami a vyjadreniami recenzentov, že hru skritizovali alebo potopili a výsledné hodnotenie 80-85%, tak nad tým sa ani už radšej nepozastavujem ... Ja by som hre dala slušných 65-75% (75 je maximum a to aj kvôli tomu, že nesie názov Mafia) ... ja hodnotím celý príbeh, a nie iba ten začiatok na Sicílii a krásne cut-scény, ktoré by mali len doprevádzať silný príbeh, a nie ho celý odpremietať, z takej hry ja naozaj ako hráčka nemám veľa ...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 67 návštevníků